nieuws

De nieuwe blog van de TalentClass is online

Onze tweede blogger is Naomi. Zij vertelt over de TalentClass op 21 mei. 

Even voorstellen 
Mijn naam is Naomi Stadwijk. Ik ben 16 jaar en ik woon in Breda. Al van jongs af aan dans ik. Eerst ballet, daarna streetdance en nu zit ik op moderne dans. Dansen is erg belangrijk in mijn leven, het is iets wat ik het liefst iedere dag zou doen. Zelf was ik al aan het nadenken om eventueel meer danslessen te gaan volgen, maar ik wist nog niet welke stijl ik dan zou kiezen. Toen ik een artikel over de TalentClass las, wist ik vrijwel meteen dat ik eraan mee wilde doen. Het leek mij de perfecte kans om meerdere stijlen uit te proberen.

De TalentClass is een traject dat in totaal twee jaar duurt. Op dit moment zitten we in de tweede fase en deze bestaat uit technieklessen en Danslab. Tijdens deze technieklessen krijgen we les in vier verschillende stijlen: ballet, modern, jazz en Urban. Tijdens Danslab leer je eigenlijk van alles. Het gaat er vooral om dat je leert creëren en improviseren. Daarnaast zijn we nu bezig met het maken van een korte dansvoorstelling.

De dag zelf 
Afgelopen zaterdag kregen we ballet en jazz lessen. Om 10:00 uur begonnen we met de balletles van Camille Pidou. Hier leren we heel veel over de basistechniek. We begonnen op de vloer en daarna gingen we over naar de bar. Omdat dit onze derde balletles is, gingen we iets sneller door de oefeningen heen. Deze oefeningen zijn er vooral om de basistechniek van ballet te leren. Na deze oefeningen begonnen we aan de combinatie. Dit is een soort korte dans waarin alle oefeningen die we daarvoor hebben gehad worden gecombineerd. Om 11:00 uur hadden we een korte pauze waarna we door gingen met de jazz les.

We begonnen met een warming-up. Deze was al meteen heel intensief. Hierna deden we wat oefeningen om weer de basistechnieken te leren. Daarna gingen we door met een soort combinatie die we al eerder aangeleerd hadden gekregen. Omdat we iedere week andere lessen krijgen, was het al weer vier weken geleden dat we onze eerste jazz les hadden. We moesten dus veel terughalen. Toen we eenmaal aan het dansen waren, kwam alles gelukkig vanzelf wel weer terug.  Van Judith van de Ven krijgen we ook vaak oefeningen mee die we thuis kunnen doen waardoor je leniger wordt.

Na de lunchpauze gingen we verder met Danslab. In de weken hiervoor zijn we begonnen met een choreografie te maken. Deze bestond vooral uit eigen gemaakte stukjes en een paar stukjes van Judith, de choreografe van dit stuk. Tijdens Danslab moeten we ook veel duetjes doen. Deze hebben we geoefend en deze week kwamen er twee dansers van de Stilte kijken en helpen. We hebben het stuk wat we tot nu toe hebben opgevoerd en hierna kregen we tips van de dansers.

De TalentClass is meer dan ik had verwacht. De dingen die ik leer over de verschillende dansstijlen zijn slechts een klein deel van wat ik iedere week weer leer. Naast de technieklessen, leren we ook een dans te maken. We zijn dus aan het choreograferen. Daarnaast leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen. De groep is in deze paar weken best hecht geworden en dit komt waarschijnlijk omdat we hier allemaal met hetzelfde doel en dezelfde instelling zijn. Samen willen we ervoor zorgen dat de voorstelling natuurlijk een groot succes wordt.

Benieuwd naar de volgende blog van de TalentClass? Klik hier

24 mrt 2021
17 mrt 2021
09 mrt 2021
02 mrt 2021
01 mrt 2021
04 feb 2021
1 2 3 4 5 6 7 8 9