nieuws

Kom naar de première van Alice!

Alice (6+) neemt de toeschouwer mee op een avontuurlijke reis door haar bizarre droomwereld, waar bekende personages uit Wonderland haar uitdagen en voor zich proberen te winnen.

Na tournees in Frankrijk, waaronder een reeks uitverkochte voorstellingen in de Opéra Bastille in Parijs in 2016, keert Alice komend seizoen terug in de grote zalen van de Nederlandse theaters.

Ga mee met Alice op een bizarre reis door het fantasierijke landschap van haar eigen droomwereld. Op zoek naar het konijn valt Alice in een wereld waarin kat, muis en rups zich niets aantrekken van de wijsheid van een wijsneus. Alice verandert van persoon, wordt afwisselend groot en klein en blijft in haar achtervolging van het konijn steken bij personages die ze liever niet had willen ontmoeten. ‘Kop eraf!’ heet dat bij de koningin. Wakker worden Alice!

De ontwikkeling van Alice
Alice is bij de Stilte twee keer eerder in première gegaan. In 1998 ontwikkelt choreograaf Jack Timmermans de eerste versie van Alice naar aanleiding van de 100e sterfdag van Alice in Wonderland-auteur Lewis Caroll. De Stilte presenteert Alice dan vooral in gymzalen als schoolvoorstelling.

In 2009 gaat een geheel vernieuwde versie van Alice in première. Centraal staat de strijd tussen schrijver Lewis Caroll en de andere personages. Judith de Witte ontwerpt nieuwe kostuums en Bert vogels verrijkt het podiumbeeld met animatieprojecties. De Stilte presenteert Alice nu uitsluitend in het theater.
Als de Stilte de voorstelling in 2015 van het repertoire wil halen, komt de Opéra Bastille met het verzoek Alice in december 2016 in Parijs te presenteren. Dit is voor de Stilte het ultieme moment om nogmaals kritisch naar Alice te kijken. Wiktoria Czakon ontwerpt samen met Rianne de Witte nieuwe kostuums en Jack Timmermans maakt de choreografie dynamischer. Centraal in Alice staat nu het machtsspel tussen de man en drie meiden. De voorstelling is ironischer en scherper dan ooit. Met een reeks uitverkochte voorstellingen in de Opéra Bastille als begin kiest de Stilte voor een laatste ereronde langs de Franse, Belgische en Nederlandse podia. Dit is de laatste Nederlandse tournee voor Alice.

Lees hier meer over de voorstelling en de speeldata.

1 2 3 4 5 6 7