nieuws

Presentatiemoment TalentClass

Luca is onze laatste blogger voor de zomervakantie. Zij vertelt ons meer over het presentatiemoment op zaterdag 18 juni. 

Even voorstellen
Mijn naam is Luca Neumann en ik ben 15 jaar. Ik woon in Maastricht en mijn vader is zo lief om mij elke zaterdag naar Breda te brengen voor de TalentClass. De reden dat ik ben begonnen met de TalentClass is, omdat ik nooit genoeg kan dansen en me altijd wil laten inspireren door nieuwe mensen. Naast de Stilte dans ik bij de Intensive Dans Academy in Maastricht en dansschool Reality waar ik les kreeg van Izi Stevens in de stijlen modern en klassiek ballet. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet dans, want dans geeft mij het fijnste gevoel wat er bestaat. Mijn hersenen hebben geen gedachtes en mijn lichaam kan zich laten gaan door alle gevoelens er uit te bewegen.

De dag zelf 

Dat was het dan het einde van de tweede fase van de TalentClass. Ik heb deze tien weken als een super leuke tijd ervaren. Een tijd waar ik 13 super leuke meiden heb leren kennen, mijn dansstijlen heb kunnen uitbreiden, met negen verschillende dansmakers heb mogen werken en laten inspireren. 

Zaterdag 18 juni was dan eindelijk de grote dag dat wij voor de eerste keer ons mochten presenteren als de TalentClass. In onze presentatie hebben we onze eigen choreografieën van Danslab laten zien. Judith van de Ven heeft van onze choreografieën één stuk gemaakt. Aan de choreografie zitten twee opdrachten. De eerste opdracht was dat we onze eigen versie maakten op een bestaand 1-2tje van de Stilte. De tweede opdracht was dat je je ogen dicht deed en iemand vijf punten op je lichaam aantikte en daarmee moest jij dan een choreografie maken. Het concept van onze presentatie is de groei die wij als TalentClass ondergaan. Als danser streef je naar perfectie, zo ook weer bij deze presentatie hebben we tot de laatste minuut voor aanvang aan het stuk gewerkt. 

We zijn de dag begonnen met een improvisatie warming-up: van op de grond kruipen, rennen, langzaam bewegen naar snel bewegen. Na het stretchen zijn we begonnen aan het cleanen van onze duetjes op locatie. Judith had ons een partner gegeven en daarmee mochten we een duet maken op een locatie naar keuze. Mijn locatie was de foyer. Deze ruimte heeft een heel huiselijk gevoel; er is namelijk een keuken, grote eettafel en bank. Hier hebben wij gebruik van gemaakt. We zijn onze choreografie begonnen op de bank en zijn daarna uitgebreid naar de rest van de ruimte. Dit was een leuke uitdaging, want je hebt geen lege dansstudio waar je alle ruimte hebt. Je was helemaal vrij in het maken van je choreografie en keuze van muziek. Na de pauze zijn we verder gegaan aan het grote stuk. We hebben het een paar keer doorgelopen en met de techniek de lichten bepaald. Maar dan komt het moment dat je schrikt van de tijd en het publiek bijna komt. We hebben ons omgekleed en haar en make-up gedaan. Dit is altijd heel gezellig omdat iedereen elkaar helpt. Voor de presentatie hebben we elkaar toi toi-tjes gegeven. Dit zijn zelfgemaakt kleine cadeautje om elkaar succes te wensen. 

Presentatiemoment

Een dansvoorstelling beleef je en in het kader daarvan hebben we het publiek gevraagd om zich te verdelen over de duetjes. Ze kregen eerst een snoepje en moesten ons daarna volgen naar onze locatie. Het publiek moest geblinddoekt in een kring gaan staan en luisteren naar stukjes tekst die wij hebben geschreven, over ons als danser. Daarna lieten we ons duet zien en gingen we weer naar de zaal en voerden het grote stuk op. Ik vind het heerlijk om op het podium te staan en heb er dan ook erg van genoten. Om deze leuke tijd voorlopig af te sluiten houden we binnenkort een soort reünie om samen de presentatie op video terug te kijken.

Benieuwd naar de volgende blog? Klik op deze link.

 

24 mrt 2021
17 mrt 2021
09 mrt 2021
02 mrt 2021
01 mrt 2021
04 feb 2021
1 2 3 4 5 6 7 8 9