Cultuurnacht Breda 2012

Er was eens een tijd dat kunst en religie onlosmakelijke met elkaar verbonden waren. Geleidelijk aan scheidden echter de wegen. Maar tijdens de Cultuurnacht op vrijdag 20 januari 2012 herleven in de Grote Kerk die vroegere tijden.

Geïnspireerd door het thema MAGIE, staken Grote Kerk, dansgezelschap de Stilte, uitgeverij de Geus, Stichting Orgelconcerten, studenten en docenten van St.-Joost en Huis voor Beeldcultuur de koppen bij elkaar. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een voorstelling, waarin klassieke kunstvormen als dans, literatuur en muziek samenvloeien met nieuwe licht-, projectie- en animatietechnieken.

Het woord beeldenstorm is een van de leidende thema’s en verbindt verleden en heden. Vanuit een bijna gewijde stilte komen de beelden tot leven. Ze nemen de plaats in die ze tijdens de Beeldenstorm verloren. Doden staan op uit hun graf. Engelen dalen vanaf Jacobsladders naar de aarde. De mens probeert op zijn beurt via de ladders naar de hemel te reiken. Maar net als Icarus, valt de hoogmoedige mens terug om het ondanks alles toch opnieuw te proberen. Ondersteund door een opzwepend spel van tekst, beweging, beeld en geluid wordt het streven van de nietige mens naar het hogere gesymboliseerd.  

speelschema
Cultuurnacht Breda 2012

Er zijn op dit moment geen voorstellingen.

deel deze voorstelling