Blauwbaard

Blauwbaard

Na het succes van King Arthur in 2009 en the Tempest in 2011, speelt Holland Opera opnieuw op het mooiste fort van Nederland. 

Blauwbaard is het bloedstollende verhaal van een mysterieuze man. Tijdens een feest rond zijn fort laat Blauwbaard zijn oog vallen op Judith. Hij maakt haar het hof, en huwt haar nog dezelfde nacht. Blauwbaard geeft Judith de sleutels van zijn fort en verbiedt haar nadrukkelijk zijn privévertrek te betreden.

Dansers van De Stilte verbeelden de verwikkelingen rondom de zeven meisjes die Blauwbaard eerder trouwden. Jack Timmermans, artistiek leider van De Stilte, is verantwoordelijk voor de choreografie waarmee deze danseressen uiting geven aan de verwachtingen, teleurstelling, woede, angst en overlevingsdrift, die de voorgangers van Judith kenden.

Voor meer informatie of om kaarten te reserveren ga naar: www.operaoplocatie.nl

muziek Chiel Meijering libretto Imme Dros regie Joke Hoolboom choreografie Jack Timmermans dans Wiktoria Czakon, Rosa Allessie, Asja Lorencic, Yevgenia Kasatkina, Ellis Pijnenborg, Houkje van Hoek, Ying Matthijsse, Zoe Wijnsouw

speelschema
Blauwbaard

Er zijn op dit moment geen voorstellingen.

deel deze voorstelling