nieuws

Verbijstering bij de Stilte over het negatief advies van de Raad voor Cultuur

Vandaag heeft dansgezelschap de Stilte volkomen onverwacht een negatief advies van de commissie jeugdpodiumkunsten van de Raad voor Cultuur gekregen. Vanaf januari 2025 ontvangt het gezelschap geen subsidie meer van het ministerie van OC&W. 

Als een donderslag bij heldere hemel viel de beoordeling op de mat. In 2023 had het gezelschap nog een positief monitorgesprek met de commissie jeugdpodiumkunsten waarin de koers van het gezelschap werd bevestigd. Deze commissie werd per januari 2024 geheel vervangen. Enige vorm van contact heeft hierna niet plaatsgevonden.

Met deze beoordeling wordt de Stilte in haar bestaan bedreigd en de provincie Noord-Brabant een voorziening voor jeugddans ontnomen. Jaarlijks bereikt de Stilte 60.000 kinderen in het hele land met voorstellingen en educatieve projecten. De activiteiten komen o.a. ten goede aan kinderen in een kwetsbare positie. De samenwerking met 250 scholen, 60 kinderdagverblijven en 40 landelijke podia komt op de tocht te staan.  

Laat je stem horen. Steun de Stilte: https://www.petitie24.nl/petitie/5368/steunbetuiging-voor-dansgezelschap-de-stilte

laatste nieuws / 18 juni 2024

Zakelijk directeur Jan Baanstra vertrekt na 21 jaar bij de Stilte

Zakelijk directeur Jan Baanstra vertrekt in het najaar van 2024 bij de Stilte. Zijn opvolger wordt binnenkort geworven. Baanstra is sinds 2003 aan het gezelschap verbonden. lees meer

1 2 3 4 5 6 7