nieuws

Kom naar de première van de Troostprijs in maart!

Op 13 maart om 14:00 presenteert de Stilte de voorstelling de Troostprijs in de Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal van het Chassé Theater in Breda. de Troostprijs is een geheel nieuwe 7+ voorstelling voor het hele gezin.

Als we kijken naar de sterren aan de hemel, zijn mensen klein en onbelangrijk. Dat kan niet! Dus maken we van onszelf sterren.

We houden toespraken, we maken erepodia. We slaan elkaar op de schouders en belonen elkaar met prijzen. We benoemen onszelf tot winnaars. We delen lintjes uit, medailles, bekers. We bouwen prijzenkasten tot aan het plafond onder het motto ‘The sky is the limit’.

En toch…. En toch zijn en blijven we nietige wezens in een overweldigend universum. Elke prijs is een troostprijs. Humor en relativeringsvermogen maken van De Troostprijs een ode aan de menselijke maat. De kleinste mens ooit was 54 centimeter, de langste mens 2 meter 72. Van de maan af gezien even lang.

Met piano, cello, zang en dans vieren we, ver verwijderd van sterren en planeten, de beperkte houdbaarheid van eeuwige roem in een choreografie van Jack Timmermans. Met kersverse Componist des Vaderlands Martin Fondse (compositie en toetsen), Vera van der Bie (viool) en Margriet Sjoerdsma (zang).

Zaterdag 12 maart is de try-out te bezoeken in het Chassé Theater en zondag 13 maart gaat de Troostprijs officieel in première. Lees hier meer over de voorstelling en de speeldata.

1 2 3 4 5 6 7