nieuws

Record aantal voorstellingen voor de Stilte in 2022

In 2022 presenteerde dansgezelschap de Stilte 268 voorstellingen in theaters in binnen- en buitenland. Dat blijkt uit het gepubliceerde jaarverslag van het gezelschap dat exclusief voor kinderen werkt. Sinds de oprichting van het gezelschap in 1990 zijn nog nooit zoveel speelbeurten in een jaar gedanst. Er is sprake van een stevig herstel na de coronapandemie.

In 2022 zijn 59 voorstellingen in Breda gepresenteerd. Veruit de meeste voorstellingen zijn gedanst voor Bredase basisscholen en voor kinderdagverblijven. De Stilte bevindt zich in de voorhoede wat betreft podiumkunsten voor de allerkleinsten. Met het project Spelendwijs innoveren Kober kinderopvang en de Stilte het activiteitenprogramma van de kinderopvang. Dansworkshops en voorstellingsbezoek dragen bij aan onder andere taalontwikkeling en persoonsvorming van het jonge kind. Ook wordt in het jaarverslag aandacht besteed aan het bezoek van staatssecretaris Gunay Uslu bij de première van de Troostprijs (maart 2022) en de samenwerking met het Brabants Internationaal Kinderfestival (juni 2022).

In 2023 start de Stilte met een serie voorstellingen in het eigen theater onder de titel Thuiswedstrijden. De Stilte komt daarmee tegemoet aan de wens van haar publiek in Breda. Uit publieksonderzoek van het gezelschap komt naar voren dat Bredase gezinnen graag meer werk willen zien.

-BredaVandaag

1 2 3 4 5 6 7