over ons

Over ons
Dansgezelschap de Stilte richt zich speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen. We spelen honderden voorstellingen per jaar, zowel openbaar als voor schoolkinderen. Sinds de oprichting in 1994 groeiden we uit tot de best bezochte jeugdtheaterproducent van Nederland (2013). Breda is de thuisbasis van waaruit we nationaal en internationaal uitvliegen. Al meerdere keren is de Stilte uitgeroepen tot het meest internationaal bereisde dansgezelschap van het land. Educatie is een integraal onderdeel van onze activiteiten.

De Stilte is initiatiefnemer van het Internationaal Stiltefestival, dat om het jaar plaatsvindt in het centrum van Breda.

Red je met verbeelding
De Stilte wil zoveel mogelijk kinderen vanuit de wereld van alledag meenemen naar de abstracte wereld van de zintuigen. Kinderen prikkelen om hun eigen verhaal te vertellen. Het grenzeloze verhaal van de verbeelding. Want wij geloven dat verbeelding de grens verlegt: door je in te leven,  te beleven en je fantasie te gebruiken, wordt je wereld groter en vertrouwder. Dans is ons communicatiemiddel, dat ook internationaal wordt ingezet.

Vanuit die gedachte maakt oprichter en artistiek directeur Jack Timmermans samen met academisch geschoolde dansers meerduidige voorstellingen voor jong en oud.

De Stilte ontvangt structurele bijdragen van