vacatures

!

2022: Vacature voorstellingsbegeleider

Het Bredase dansgezelschap De Stilte richt zich volledig op de creatie en uitvoering van dansproducties voor kinderen. Zo wil de Stilte kinderen prikkelen om hun eigen verhaal te maken; het grenzeloze verhaal van de verbeelding. Onder artistieke leiding van choreograaf Jack Timmermans worden voorstellingen geproduceerd met academisch geschoolde dansers. Gelaagdheid zorgt ervoor dat producties van de Stilte geschikt zijn voor jong en oud.


Naast het verzorgen van vrije voorstellingen in het theater laat de Stilte kinderen van dichtbij kennis maken met dans als kunstvorm. We zijn actief in het peuter-, basis- en voorgezet onderwijs. Daar verzorgen we programma’s op maat: van voorstellingsbezoek tot losse workshops en doorlopende leerlijnen.


Dansgezelschap de Stilte zoekt per 1 januari 2023:


Voorstellingsbegeleider (m/v)

werkdagen volgens onregelmatig rooster


Omdat we graag een optimale publieksbegeleiding willen aanbieden voor onze schoolvoorstellingen in de Brabantse theaters, zoeken we iemand met een hart voor samenleving, onderwijs en cultuur en een natuurlijk talent voor de omgang met kinderen en groepen.


Verantwoordelijkheden en werkzaamheden
Als voorstellingsbegeleider van de Stilte ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de publieksbegeleiding bij schoolvoorstellingen in Brabant en vooral in Breda.


Voorbereiding

 • De voorstellingsdagen liggen ruim van te voren vast; eventuele mutaties worden tijdig gecommuniceerd. Daarvan neem je zoveel mogelijk dagen voor eigen rekening. Kun je een keer niet, dan ga je op zoek naar vervanging onder beschikbare collega’s en/of freelancers. De coördinatie hiervan blijft bij jou, zodat je altijd op de hoogte bent van de gemaakte afspraken.
 • Met de Artistieke Staf voer je overleg over de aard van de voorstellingen, de gewenste begeleiding en de inhoud van voor- en nagesprekken.
 • Je bereidt je voor op een voorstelling door informatie te verzamelen over de bezoekende scholen en het aantal groepen en leerlingen dat gaat komen. Die kennis vertaal je naar een placering die de zichtlijnen van het theater optimaal benut.


Voorstellingsdagen

 • Voor het publiek ben je een herkenbaar aanspreekpunt voor, tijdens en na de schoolvoorstelling. Voordat onze voorstelling van start gaat, ontvang jij onze toeschouwers en toeschouwertjes; je zorgt ervoor dat iedereen zo snel mogelijk zijn stoel vindt. Zo ben je in feite het eerste gezicht van de Stilte. Het is dus belangrijk dat je dat je onze visie en professionaliteit uitstraalt.
 • Bij de voorstelling houd je een kort voorwoord en na afloop begeleid je het nagesprek tussen dansers en leerlingen.
 • Daarna leid je het publiek weer uit de zaal; samen met de dansers deel je publiciteitsmaterialen uit.
 • Zo nodig vervoer je dansers met de auto naar de speellocatie.

Profiel

 • Je houdt van de wereld van dans en theater en geniet van de omgang met kinderen.
 • Je open, hartelijke persoonlijkheid en je enthousiasme gaan niet ten koste van je rustige uitstraling, jij houdt altijd het overzicht.
 • Voor een groep spreken gaat je prima af.
 • Net als iedereen in je team voer je je taken zelfstandig uit. Je toont initiatief en bent oplossingsgericht.

Voorwaarden

 • Je hebt een afgeronde opleiding op MBO-niveau;
 • Je hebt ervaring met de begeleiding van kinderen in het onderwijs en/of theater. Werkervaring binnen de culturele sector is een pre;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je hebt een rijbewijs B en woont in de regio Breda.

Wat heeft de Stilte jou te bieden?

 • Een dynamische, sociale functie bij een professioneel dansgezelschap;
 • Werken met een bevlogen team van dansers, educatiemedewerkers en technici in een informele sfeer;
 • Freelance overeenkomst;
 • De functie is ingeschaald op schaal IV van de cao Toneel en & Dans.


Belangstelling?


Dan horen we graag van je. Stuur een motivatie en cv vóór 14 december naar Eric Maas, eric@destilte.nl.

Voor ons gezelschap zijn diversiteit en inclusie een speerpunt. Een open blik, een nieuwsgierigheid naar elkaars verschillen, het bundelen van krachten en het beslechten van grenzen zijn fundamenten van ons werk. De Stilte streeft ernaar om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Daarom onderschrijven we Code Culturele Diversiteit van harte.

!

Sinds jaren is de Stilte het meest internationale gezelschap van Nederland. Het Bredase
dansgezelschap richt zich volledig op de creatie en uitvoering van dansproducties voor kinderen en wil daarmee kinderen prikkelen om hun eigen verhaal te maken; het grenzeloze verhaal van de verbeelding. Onder artistieke leiding van choreograaf Jack Timmermans worden voorstellingen geproduceerd met academisch geschoolde dansers. Gelaagdheid zorgt ervoor dat producties van de Stilte geschikt zijn voor jong en oud.

De Stilte speelt in kleine en grote zalen, toneel-op-toneel en maakt vaak gebruik van livemuziek.


vacature


Ter versterking van ons technisch team zijn wij met ingang van september op zoek naar een


TECHNISCH INSPICIËNT (M/V)


De betrekking betreft 0,8 - 1,0 fte (40 uur/pw, in overleg vast te stellen). Salaris: schaal V conform cao Toneel en Dans. Ook freelancers zijn welkom om te reageren.


functiedoel
Als Technisch Inspiciënt sla je een brug tussen de artistieke wensen van makers en de praktische uitvoering. Je levert input over de wijze waarop decors worden aangeleverd, waarin veiligheid en vertaling van artistieke keuzes uitgangspunt zijn. Tijdens de montageperiodes zijn jij en je twee medetechnici verantwoordelijk voor de toneeltechniek.
Daarnaast neem je met senioriteit de technische kant van de voorstellingen voor je rekening. Je draagt de verantwoordelijkheid over de voorbereiding en uitvoering van tourneeproducties (in binnen- en buitenland). Je bent vertrouwd met licht, geluid en projectie.

Als technisch-inspiciënt van de Stilte heb je er geen moeite mee om vroeg op pad te zijn; vanwege onze jonge doelgroep worden onze voorstellingen immers vaak ‘s ochtends gebouwd en ’s middags gedanst.


taakomschrijving
-Je verzorgt de opbouw en uitvoering van licht, geluid, projectie en decors bij voorstellingen, presentaties en projecten;
-Je verzorgt de technische voorbereiding van (reis)producties zoals het opstellen van een technisch plan en de productionele planning;
-Je bestudeert de lopende producties en bespreekt de technische uitvoering met de makers ten behoeve van een optimale uitvoering;
-Beheer, onderhoud en aanschaf van technische apparatuur en decors.


profiel
-Je hebt een theatertechnische opleiding afgerond, hebt ten minste 3 jaar ervaring in een
vergelijkbare functie en beschikt over ruime, allround kennis van technische apparatuur in de theaterbranche;
-Je bent in staat om zelfstandig taken uit te voeren binnen een strakke tijdsplanning;
-Je hebt een representatieve en communicatieve persoonlijkheid en bent een team player;
-Je bent oplossingsgericht;
-de afdeling Techniek werkt met een eigen deelbegroting. Onderhoudswerkzaamheden voer je uit binnen het budget;
-specialisme op gebied van audio is een pre;
-Je bent in bezit van een rijbewijs B;
-Je bent woonachtig in de regio Breda of je bent bereid te verhuizen naar West-Brabant;
-Je hebt affiniteit met een kinderpubliek;
-Je spreekt goed Nederlands en Engels.


Sollicitatieprocedure
Belangstellenden sturen een korte motivatie + CV naar Eric Maas (HR manager)
eric@destilte.nl. Kandidaten worden uitgenodigd voor een nadere kennismaking. Aan het eind van die week volgt uitsluitsel.


Meer informatie?
Neem contact op met de afdeling Techniek: 06 – 48 76 74 12 (Yannick de Regt, eerste inspiciënt) yannick@destilte.nl. Zie ook onze website: www.destilte.nl.


Voor ons gezelschap zijn diversiteit en inclusie een speerpunt. Een open blik, een nieuwsgierigheid naar elkaars verschillen, het bundelen van krachten en het beslechten van grenzen zijn fundamenten van ons werk. De Stilte streeft ernaar om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Daarom onderschrijven we Code Culturele Diversiteit van harte.

!

Vacature stagiair(e) marketing & communicatie

Per februari 2023

Ben jij op zoek naar een leuke stage bij een professioneel dansgezelschap met ambitie, een maatschappelijke doelstelling en een uitgebreid netwerk?

En wil je de kans krijgen om fikse werkervaring op te doen op het gebied van marketing & communicatie binnen de sector van kunst & cultuur. En de kans krijgen om je eigen vaardigheden en competenties verder te ontwikkelen binnen een professionele omgeving?

Ja? Lees dan snel verder.

Wie zijn wij

Dansgezelschap de Stilte danst voor en met kinderen op scholen en in kleine en grote zalen van theaters in Breda, en ver daarbuiten, in Nederland en het buitenland. Het gezelschap telt 13 dansers en presenteert jaarlijks honderden voorstellingen, dansduetten en workshops. Dankzij de gelaagdheid zijn de voorstellingen geschikt voor alle leeftijden.

Wat ga je doen

Tijdens je stageperiode werk je mee aan de promotie en communicatie van onze vele activiteiten. 

Jouw taken

 • Uitvoeren van een evaluatieonderzoek
 • Genereren van free publicity
 • Uitzetten van marketingacties
 • Creatie en verzameling van content bij collega’s en samenwerkingspartners
 • Schrijven en redigeren van tekst en beeld
 • Beheer van communicatiekanalen, zoals de website en social media
 • Maken van (beeld)verslag
 • Ondersteunen bij dagelijkse werkzaamheden waar nodig
 • In overleg taken gericht op een specifieke studieopdracht vanuit je opleiding

Wij zoeken

Natuurlijk heb je affiniteit met kinderen en de culturele sector in het algemeen, en met dans en theater in het bijzonder. Daarnaast zoeken we iemand die:

 • het leuk vindt om intensief samen te werken in een klein bevlogen team
 • goed en creatief kan schrijven in zowel Nederlands als Engels
 • oog heeft voor beeld, ervaring in foto- en videobewerking is een pré
 • thuis is in (het maken van) video: nieuwe media spelen een steeds groter wordende rol, die we samen met jou graag verder onderzoeken en uitbreiden
 • pro-actief, flexibel en zelfstandig werkt
 • up-to-date is op het gebied van social media
 • een uitdaging ziet in plannen en overzicht houden

Waar en wanneer

Je werkt vanuit onze locatie in het centrum van Breda, maar ook gedeeltelijk thuis.

 • vanaf februari 2023
 • voor een periode van 5-6 maanden
 • 4-5 dagen per week


Wij bieden jou

Je ontvangt een stagevergoeding van 300 euro per maand bij 5 dagen in de week en je krijgt gratis toegang tot verschillende voorstellingen. Je komt te werken (en leren) in een leuke en inspirerende omgeving. Hoe je stage er precies uit komt te zien hangt ook van jou af. In overleg is veel mogelijk.

 

Solliciteren?

We zien je mail met motivatie en CV graag tegemoet. Je kunt mailen naar:
online@destilte.nl

Meer informatie?

Bel of mail gerust met Elke Bernards (medewerker marketing) via 06 52 77 38 95 of online@destilte.nl

de Stilte, Markendaalseweg 75, 4811 KB Breda