Cinderella 5+

iets met een schoentje

Een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde.

Helaas is voor deze voorstelling een regisseur aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins..?

Om de voorstelling goed te laten verlopen, besluit de regisseuse bij het optreden te blijven en zelf de stiefmoeder en de goede fee te spelen. Ze zorgt ook voor alle spullen. Een muiltje, een kist, kleren, een bezem, een schoorsteen, een koets en een klok komen bekend voor. Maar wat moet je met een pompoen, muizen en ratten in een theater?

De regisseuse heeft veel om over na te denken. Dat kan als de piano klinkt en de dansers dansen.

Ze wordt geslingerd van triest naar vrolijk, van boos naar onzeker, verward, gekwetst en ontroerd. Het valt niet mee alle emoties te verwerken en ondertussen de dansers en de musici te vertellen wat ze moeten doen. Ze gaat steeds meer twijfelen over de afloop. Zij kent het verhaal niet meer… Wie helpt haar verder?


Actrice: Elena Peeters (acteur: Andreas Simma)


Het verhaal van Cinderella

Een meisje verliest tot haar grote verdriet haar moeder. Als haar vader trouwt met een gemene stiefmoeder moet ze al het werk in huis doen voor haar stiefmoeder en twee akelige stiefzussen. Omdat ze alle vuile karweitjes moet opknappen, dus ook 's ochtends de haard moet aanmaken, wordt ze spottend 'Assepoester' genoemd. (Poesten = blazen. Ze moet blazen om het vuur aan te wakkeren.) Op een dag worden alle meisjes uit het hele land uitgenodigd naar het bal te komen omdat de prins het meisje van zijn dromen wil vinden om mee te trouwen.  De stiefzussen krijgen mooie jurken van de stiefmoeder, Cinderella moet thuisblijven en het huis schoonmaken. Dan verschijnt er een goede fee. Cinderella krijgt een baljurk met glazen muiltjes. De fee verandert een pompoen en een stelletje muizen in een koets met paarden. Klokslag twaalf moet Cinderella terug zijn, als de betovering verbroken wordt. Na heerlijk gedanst te hebben met de prins vlucht Cinderella net op tijd weg van het paleis. Ze verliest een glazen muiltje. De prins vindt het muiltje en zoekt door het hele land naar het meisje van deze bijzondere schoen om met haar te trouwen. De stiefzussen proberen uit alle macht hun voet in het schoentje te wringen, maar het lukt niet. De schoen past alleen Assepoester. De prins heeft zijn meisje gevonden en met de prins kan Cinderella weer gelukkig worden.

Music Published / Licensed by: © Internationale Music Verlage H. Sikorski / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage

speelschema
Cinderella 5+

Er zijn op dit moment geen voorstellingen.

deel deze voorstelling

credits

choreografie:
Jack Timmermans
rekwisieten:
Boy van Poortvliet
Bert Vogels
muziek:
S. Prokofjeff – Cinderella suite (in bewerking voor 4 handen op piano, door John Gevaert)
kostuums:
Czakon
lichtontwerp:
Pink Steenvoorden - Einstein Design
dans:
Wiktoria Czakon
Alex Havadi-Nagy
Mirella de Almeida Castagna
muzikanten:
John Gevaert
Katrijn Simoens

downloads

Vind hier scènefoto's, lesbrieven en andere praktische materialen naar downloadoverzicht

techniek

Bekijk de technische informatie over 'Cinderella 5+' lees verder