Grote Reizen, Klein van Stuk (2000)

Een wonderlijke voorstelling voor de jeugd waarin filmprojecties in harmonie met dans en muziek een nieuwe wereld scheppen.

Om niet alleen te zijn gaat een meisje op reis. Op zoek naar een vriendinnetje komt ze in grote en kleine werelden terecht en raakt ze steeds verder van huis. Tot aan de grens die ze weet te passeren. Ze krijgt een vriendin die ze kwijtraakt. En reist verder, hoger en hoger.

Grote Reizen, Klein van Stuk vertelt het verhaal van de diepe zee en de hoge lucht van ons eigen gemoed. Er wordt gebruik gemaakt van citaten uit ‘Helden op Sokken’ van Annie Makkink, ‘Mijn Vader’ van Toon Tellegen en ‘Wie weet nog waar we zijn?’ van Johanna Kruit. Een dansvoorstelling gebaseerd op gedichten en fragmenten uit de jeugdliteratuur voor iedereen vanaf 6 jaar. Met een muziekcollage van Mozart tot Boudewijn de Groot.

Uit de pers

Dansgroep de Stilte ontroert’

‘De verdienste van Timmermans zit hem naar zijn idee vooral in zijn dramaturgische aanpak. Het is bewonderenswaardig hoe toegankelijk en humoristisch hij de eigenlijke zo zwaarwichtige thematiek weet uit te werken en dat zonder dat de voorstelling aan diepgang inboet.’

 

speelschema
Grote Reizen, Klein van Stuk (2000)

Er zijn op dit moment geen voorstellingen.

deel deze voorstelling