Mongens en Jeisjes (2013) 8+

Blauw of roze, vanaf de geboorte wordt het onderscheid tussen jongens en meisjes benadrukt. Maar wat als de baby zelf geen kleur bekent?

Zes dansers, drie mannen en drie vrouwen, nemen elkaars gedachten en gedaanten over, proberen zichzelf te zijn en de ander te worden, onafhankelijk te zijn en in de pas te lopen.

Uit kleding, kasten en damestassen komt het speelgoed tevoorschijn waarmee de grenzen van het mannelijke en het vrouwelijke domein worden afgetast. Tussen delen uit de eerste drie cellosuites van Bach en improvisaties van Jacqueline Hamelink heeft huiscomponist Timothy van der Holst de beat van de hedendaagse muziek stevig aangezet.

Kostuumontwerper Joost van Wijmen heeft vanaf het ontstaan van Mongens en Jeisjes de verwarring van de identiteit vormgegeven in een bonte verzameling kledingstukken en ontwerpen, die in het productieproces zijn doorontwikkeld. Choreograaf Jack Timmermans heeft zichzelf en zijn dansers op de korrel genomen en met relativeringsvermogen als medicijn de eigen identiteit binnenstebuiten gekeerd.

Mongens en Jeisjes duurt in totaal 70 minuten en is dankzij de gelaagdheid de moeite waard voor (oudere) kinderen, ouders en grootouders!

speelschema
Mongens en Jeisjes (2013)

Er zijn op dit moment geen voorstellingen.

deel deze voorstelling

credits

toneelbeeld:
Pink Steenvoorden - Einstein Design
lichtontwerp:
Pink Steenvoorden - Einstein Design