speciale programmering

Oor/Sprong Cultuurnacht

Een sprong in het heden met middeleeuwse muziek en hedendaagse dans.

Stemming

De gemeente Breda maakt met deze voorstelling van troost en schoonheid een gebaar naar de stad. De Grote Kerk organiseert deze bijzondere reeks in nauwe samenwerking met de Stilte, Chassé Theater, Daan Manneke, Aart Bergwerff, Cappella Pratensis, Dyane Donck en Stroom.

Cultuurnacht Breda 2020 Oor/Sprong

Een sprong in het heden met middeleeuwse muziek en hedendaagse dans. De vijfde productie van de Stilte in de Grote Kerk Breda met Cappella Pratensis, Sanne Rambags, Paul Maassen en Aart Bergwerff.

Monkey Dreams

als je mij was, wie zou jij dan zijn?

Cultuurnacht Breda 2018

Tijdens de Cultuurnacht 2018 presenteren de Stilte en theaterwerkplaats Tiuri de voorstelling Het Oog van Godot. Het theaterspektakel is op vrijdag 26 januari zeven keer te zien in de Grote Kerk in Breda.

Cultuurnacht Breda 2017

Vrijdag 27 janauri 2017 is het zover: de Cultuurnacht Breda. In ons eigen theater presenteren we vanaf 19:30 uur elk uur kleine, intieme, gedanste verrassingen.

Up Side Down

Keren Levi presenteert Up Side Down in coproductie met de Stilte. Kinderen worden getrakteerd op een combinatie van dans en beeldende kunst.

Duoschappen

Twee dansmakers werken samen om nieuwe, avontuurlijke danscreaties voor kinderen te ontwikkelen. De Stilte heeft op dit moment twee Duoschappen in ontwikkeling.

Cultuurnacht Breda 2016

Ter gelegenheid van de Cultuurnacht Breda gaat de Stilte wederom de samenwerking aan met de Grote Kerk. Hemel en aarde worden bewogen in deze korte voorstelling.

Open Monumentendag 2015

Op 12 september 2015 kon je ons pand bezoeken tijdens de Open Monumentendag. Wij zijn gehuisvest in de voormalige Julianaschool. Om 14.00, 15.00 en 16.00 is er een 1-2tje van de Stilte zien.

Cultuurnacht Breda 2015

De Stilte grijpt de Bredase Cultuurnacht in 2015 aan om in alle exclusiviteit driemaal 90 bezoekers te trakteren op een korte dansvoorstelling van 15 minuten in een choreografie van artistiek leider jack Timmermans.

Cultuurnacht Breda 2014

Op 24 januari 2014 vindt de Cultuurnacht Breda plaats met als thema ZIEN! Zien is het waarnemen van beelden. In de werkelijkheid of in je gedachten. Tijdens de Cultuurnacht valt veel te zien.

Cultuurnacht Breda 2013

In een samenwerkingsverband van Stichting Grote Kerk Breda, dansgezelschap De Stilte, het Huis voor Beeldcultuur, Stichting Orgelconcerten, uitgeverij de Geus en AKV St. Joost wordt het publiek onthaald op een Italiaans festijn met een staartje.

Blauwbaard

Cultuurnacht Breda 2012

Er was eens een tijd dat kunst en religie onlosmakelijke met elkaar verbonden waren. Geleidelijk aan scheidden echter de wegen. Maar tijdens de Cultuurnacht op vrijdag 20 januari 2012 herleven in de Grote Kerk die vroegere tijden.

Dans over de Vloer

De Dansdropping

Daan Manneke

ReAnimatie

Schatten van Brabant