ReAnimatie

Op vrijdag 8 augustus om 20.00 uur ging de nieuwe locatievoorstelling ReAnimatie van De Stilte en Guusje Kaayk in première tijdens Theaterfestival Boulevard in het Kruithuis te 's-Hertogenbosch.

In ReAnimatie hebben choreograaf Jack Timmermans en beeldend kunstenaar Guusje Kaayk vormgegeven aan de onontkoombare herhaling van oorlog en geweld. In een cirkelende gang van onrust, dreiging, aanval, geweld, overleg en vrede spelen zij met de grens tussen dans en audiovisuele kunst (geschilderde animaties). Acht dansers nemen het publiek mee in de reanimatie van de geschiedenis. Hoe lang kan oorlog uitblijven?

ReAnimatie speelt zich af in het Kruithuis in 's-Hertogenbsoch. Het gebouw kenmerkt zich door een ronde oftewel cyclische bouwvorm. Het opnieuw tot leven komen past bij deze historische plek. Het Kruithuis is desoriënterend en roept beelden op. In de Tachtigjarige Oorlog, ten tijde van de strijd tussen de Spanjaarden en de Oranjes, diende het Kruithuis als opslagplaats voor het gevechtsmaterieel. Het gebouw was volgepakt met kruit en droeg op de voorgevel het motto: ‘Slaapt om te ontwaken.’ Een fantastische leus als het gaat om kruit!

De ruimtelijke setting voor ReAnimatie is speciaal bedacht en gemaakt door beeldend kunstenaar Bert Vogels. De muziek is ‘op maat’ gecomponeerd door Lennert Busch. De kostuums zijn ontworpen door Rianne de Witte. Floris Kaayk tekende voor de videomontage. De voorstelling werd gedanst door Jonas Furrer, Femke Somerwil, Judy Lijdsman, Annelies Oosterloo, Annelies van Roie, Erik Spruyt, Mariko Shimoda en Kristina Ogryzkova, de beelden en installaties zijn een co-productie van Coen en Guusje Kaayk.

speelschema
ReAnimatie

Er zijn op dit moment geen voorstellingen.

deel deze voorstelling