Stemming

een Moment om te Gedenken

De gemeente Breda maakt met deze voorstelling van troost en schoonheid een gebaar naar de stad. De Grote Kerk organiseert deze bijzondere reeks in nauwe samenwerking met de Stilte, Chassé Theater, Daan Manneke, Aart Bergwerff, Cappella Pratensis, Dyane Donck en Stroom.

Een beleving met dans, live muziek, en ‘spoken word’ over impact en verlies teweeggebracht door COVID-19.

De Grote Kerk in Breda is de plek om te verstillen, tot jezelf te komen, na de gebeurtenissen die ons allemaal op verschillende manieren geraakt hebben. Laat je meevoeren door beweging en klank.

Een rollercoaster van vier maanden trekt langzaam weg uit onze samenleving. Na de eerste brandhaarden van het coronavirus, overvolle IC’s, soms schrijnende situaties in verzorgingstehuizen, beperkingen in het sociale leven en grote economische gevolgen, maken we de balans op. We pakken de draad weer op in het besef dat er veel verandert. We zoeken nieuw perspectief en energie voor volgende stappen. 

Samen met Bredase culturele organisaties die hun talenten inzetten om elkaar en Breda te inspireren, bieden de gemeente Breda en de Grote Kerk een bijzondere beleving. Live muziek, dans en ‘spoken word’, nemen bezoekers mee door de kerk, waarbij deuren zich openen en heden, verleden en toekomst samenkomen. In Breda kun je het leven vieren en troost vinden als je met weemoed omkijkt en met positieve energie vooruitblikt. 

Een bijzondere samenwerking van:
Grote Kerk Breda
de Stilte
Daan Manneke - componist
Aart Bergwerff - organist Grote Kerk
Cappella Pratensis - vocaal ensemble
Dyane Donck – componist
Chassé Theater – publiciteit & marketing
Stroom - producent
Concept en artistieke leiding: Jack Timmermans van de Stilte.

speelschema
Stemming

Er zijn op dit moment geen voorstellingen.

deel deze voorstelling

downloads

Vind hier scènefoto's, lesbrieven en andere praktische materialen naar downloadoverzicht