De Ontspoking 4+

Een muzikale droomvoorstelling voor iedereen die rustig wil slapen.

Een merkwaardig heerschap vindt bij thuiskomst zijn huis bevolkt met spoken. Het probleem is, dat hij dat zelf niet weet. In een kat-en-muisspel van mens en spook wordt zijn wereld overhoop gehaald.

De Ontspoking is een ironische, woordeloze presentatie van dans en muziek, waarin dansers en musici alle ruimte krijgen en nemen om te excelleren op het podium.

De voorstelling is een muzikale samenwerking van dansgezelschap de Stilte, Buma Boy Edgar-prijswinnaar Martin Fondse en de zangeressen Anna Serierse, Marit van der Lei en Edison-genomineerde Sanne Rambags.

De première vindt plaats tijdens het Brabants Internationaal Kunstenfestival (BRIK), op 5 juni 2019, en is mede mogelijk gemaakt door MAPPING.

De komende jaren zet de Stilte op nadrukkelijker basis in op een samenwerking met gerenommeerde musici. Nadat onze laatste live gemusiceerde voorstelling Mankind met 5 sterren werd bekroond, zetten we dit pad voort met De Ontspoking, waarin maar liefst vier dansers, drie zangeressen en multi-instrumentalist Martin Fondse rondspoken op het podium.

Martin Fondse richtte in 2008 het Starvinsky Orkestar op, later omgedoopt tot Martin Fondse Orchestra. Als arrangeur werkt hij voor het Concertgebouworkest, Holland Symfonia, Metropole Orkest en de Big Band Hessischer Rundfunk. Tot de Nederlandse artiesten waar hij mee samenwerkt horen jazztrompettist Eric Vloeimans, cellist Ernst Reijseger en harpist Remy van Kesteren. Naast prijzen voor orchestraal werk ontving hij onderscheidingen voor filmmuziek. In 2017 won hij de Boy Edgar Prijs. In het juryrapport werd Martin Fondse geprezen om zijn veelzijdigheid en het verbinden van klassiek, jazz, latin en wereldmuziek.

Dansers: Wika Czakon, Viviana Fabiano, Gleen Orlando Mardenborough, Gianmarco Stefanelli

Zangers: Marit van der Lei, Sanne Rambags, Anna Serierse

Toetsen en meer: Martin Fondse

Choreografie en toneelbeeld: Jack Timmermans

Compositie: Martin Fondse

Uitvoering toneelbeeld en lichtontwerp: Einstein Design

Kostuums: Czakon

Techniek: Boy van Poortvliet, Yannick de Regt

speelschema
De Ontspoking

ZO
16
feb
14.30 UUR
Rabotheater, Hengelo
   
zo 23 feb / 15.00 UUR
Maaspodium, Rotterdam    
zo 01 mrt / 14.30 UUR
Schouwburg, Amstelveen    
zo 29 mrt / 15.00 UUR
Stadsschouwburg de Harmonie, Leeuwarden    
zo 05 apr / 15.00 UUR
Theater Kerkrade, Kerkrade    
zo 19 apr / 15.00 UUR
Theater De Kleine Verbeelding, Purmerend    

deel deze voorstelling

credits

choreografie:
Jack Timmermans
muziek:
Martin Fondse

downloads

Vind hier scènefoto's, lesbrieven en andere praktische materialen naar downloadoverzicht