de Ontspoking 4+

ongenode geesten

Een merkwaardig heerschap vindt bij thuiskomst zijn huis bevolkt met spoken. Het probleem is dat hij dat zelf niet weet. In een kat-en-muisspel van mens en spook wordt zijn wereld overhoop gehaald.

De Ontspoking, waarin maarliefst vier dansers, drie zangeressen en een multi-instrumentalist rondspoken op het podium is een ironische, woordeloze presentatie van dans en muziek.

De voorstelling is een muzikale samenwerking van dansgezelschap de Stilte, Buma Boy Edgar-prijswinnaar Martin Fondse en de zangeressen Anna Serierse, Marit van der Lei en Edison-prijswinnaar Sanne Rambags.

De komende jaren zet de Stilte op nadrukkelijker basis in op een samenwerking met gerenommeerde musici. Nadat onze laatste live gemusiceerde voorstelling Mankind met 5 sterren werd bekroond, zetten we dit pad voort met De Ontspoking, waarin maar liefst vier dansers, drie zangeressen en multi-instrumentalist Martin Fondse rondspoken op het podium.

Martin Fondse richtte in 2008 het Starvinsky Orkestar op, later omgedoopt tot Martin Fondse Orchestra. Als arrangeur werkt hij voor het Concertgebouworkest, Holland Symfonia, Metropole Orkest en de Big Band Hessischer Rundfunk. Tot de Nederlandse artiesten waar hij mee samenwerkt horen jazztrompettist Eric Vloeimans, cellist Ernst Reijseger en harpist Remy van Kesteren. Naast prijzen voor orchestraal werk ontving hij onderscheidingen voor filmmuziek. In 2017 won hij de Boy Edgar Prijs. In het juryrapport werd Martin Fondse geprezen om zijn veelzijdigheid en het verbinden van klassiek, jazz, latin en wereldmuziek.choreografie Jack Timmermans
i.s.m. dansers Wiktoria Czakon, Viviana Fabiano, Gleen Orlando Mardenborough, Gianmarco Stefanelli

muziek Martin Fondse
zang Marit van der Lei, Sanne Rambags, Anna Serierse
kostuums Czakon
lichtontwerp Pink Steenvoorden – Einstein Design
Toneelbeeld Jack Timmermans
Toneelbeeld uitvoering Boy van Poortvliet

speelschema
de Ontspoking

ZO
16
feb
14.30 UUR
koop tickets  
zo 23 feb / 15.00 UUR
Maaspodium, Rotterdam koop tickets  
zo 01 mrt / 14.30 UUR
Schouwburg, Amstelveen koop tickets  
zo 29 mrt / 15.00 UUR
Stadsschouwburg de Harmonie, Leeuwarden koop tickets  
zo 05 apr / 15.00 UUR
Theater Kerkrade, Kerkrade koop tickets  
zo 19 apr / 15.00 UUR
Theater De Kleine Verbeelding, Purmerend koop tickets  
zo 17 mei / 15.00 UUR
De Nieuwe Vorst, Tilburg koop tickets  

deel deze voorstelling

downloads

Vind hier scènefoto's, lesbrieven en andere praktische materialen naar downloadoverzicht

techniek

Bekijk de technische informatie over 'de Ontspoking' lees verder