Oor/Sprong 8+

downloads

Scenefoto's
Download via deze link foto's van Oor/Sprong in hoge resolutie. De foto's zijn bestemd voor professioneel gebruik. Het betreft foto's van de voorstelling op vrijdag 1 oktober in de St. Jan De Doper kerk in Waalwijk.

In de bestandsnaam staat de credit vermeld. Heeft u nog geen wachtwoord? Neem hiervoor contact op met onze publiciteitsmedewerker


Trailer

Vimeo | MP4 dowload


(brochure)tekst

Wie de zang van Cappella Pratensis wil karakteriseren, komt snel met het woord polyfonie. Verschillende stemmen die samen een geheel vormen. En deze oorspronkelijke muziekstijl draagt direct het kenmerk in zich dat onze wereld tekent: een veelheid aan stemmen die een eenheid vormt. Dat die eenheid niet gemakkelijk tot stand komt en vraagt om aardig wat inspanning is bekend. Door de eeuwen heen is het anders zijn dan anderen voor velen onacceptabel. Toch is juist het erkennen van dit onderscheid een voorwaarde om in vrede met elkaar te leven.

In Oor/sprong geven twee liederen van Pierre de la Rue en een lied van Dufay kleur aan deze wijze van samenzang. In het verschil treffen de zangers elkaar. In de dans van de Stilte wordt die voorwaarde vertaald in het begroeten en het ontmoeten van elkaar. Juist de verschillen maken de wereld om ons heen veelkleurig en divers. Hoe komen we samen, hoe behouden we onze identiteit? Hoe brengen we letterlijk en figuurlijk de losse onderdelen in harmonie met elkaar? Angst voor het nieuwe, angst voor het verliezen van de eigen identiteit zet de tijd en de ontwikkeling stil.

In gebouwen met een geschiedenis springen Cappella Pratensis, de Stilte en harpist Remy van Kesteren van het verleden naar het heden met het oog op een toekomst die ruimte laat voor de ontmoeting. Voor wie de vrijheid omarmt, is de ander een partner en geen vreemdeling.

Persbericht

Word | PDF< terug naar de voorstelling

speelschema
Oor/Sprong

WO
23
nov
15.00 UUR
Dominicuskerk, Amsterdam
   
za 26 nov / 14.30 UUR
Dominicuskerk, Amsterdam    

deel deze voorstelling

credits

choreografie:
Jack Timmermans
kostuums:
Czakon
dans:
Ivar Draaisma
Carlotta Brogi
Catarina Paiva
Mara Arts
Pilvi Kuronen
Gleen Orlando Mardenborough
muzikale leiding:
Peter de Laurentiis
Stratton Bull
harp:
Remy van Kesteren
zang:
Bram Trouwborst
Peter de Laurentiis
Tim Braithwaite
Pieter de Moor
Korneel van Nest
Grantley McDonald
Andrew Hallock

downloads

Vind hier scènefoto's, lesbrieven en andere praktische materialen naar downloadoverzicht

techniek

Bekijk de technische informatie over 'Oor/Sprong' lees verder