Voortgezet Onderwijs

Dansgezelschap de Stilte heeft de afgelopen 25 jaar een werkwijze ontwikkeld, waarbij thematiek, dans, toneelbeeld en muziek samensmelten. Inspiratie wordt onder andere opgedaan uit moderne dans. Juist deze dansvorm kunnen de leerlingen bij de Stilte ontdekken.

Ervaren en durven
De Stilte biedt workshops aan waarin de leerlingen kennismaken met moderne dans. Dit kan binnen een CKV-project, in een eenmalige dansworkshop, of in een lessenreeks. Ervaren van moderne dans, kennis nemen van dansgeschiedenis en zelf creëren naar aanleiding van dansopdrachten komen hierbij aan de orde. De leerlingen leren te improviseren en samen te werken in dans.

Onder begeleiding van een dansdocent van de Stilte laten wij leerlingen zien wat dans kan zijn, geven we ruimte aan nieuwe ervaringen.

Kijken en doen
De Stilte komt al een aantal jaren met 1-2tjes op verschillende scholen in het voortgezet onderwijs.

Tijdens een 1-2tje kijken de leerlingen naar een kort dansduet, gedanst door twee dansers van het gezelschap. Na een kort nagesprek gaan de leerlingen actief aan de slag onder begeleiding van een workshopleider, samen met de dansers van het duet.

Door het kijken naar dans te combineren met het zelf dansen wordt de beleving verdiept.

Oriënteren en proeven
Een bezoek aan de Stilte behoort ook tot de mogelijkheden. In de eigen studio van het gezelschap maken leerlingen kennis met het beroep van een danser wat betreft de training, het creatieproces en de uitvoeringsvaardigheden. Zeker voor leerlingen, die dans in hun vakkenpakket hebben is het een bijzonder ervaring om te kunnen snuffelen aan het vak van uitvoerend danser.

Een meet-and-greet hoort hier natuurlijk ook bij.

Goed voorbeeld doet goed volgen!