voortgezet onderwijs

De Stilte maakt middelbare scholieren middels dans bewust van non-verbale communicatie en hun rol daarin. Ook biedt dans leerlingen handvatten om te excelleren op andere vlakken. Dat doen we door programma’s op maat te maken, want iedere school komt met een specifieke vraag. We bepalen dan ook samen met jou de  frequentie (incidenteel of structureel), de doelstelling en de werkwijze.

Een voorbeeld van onze jarenlange samenwerking met een middelbare school zijn de wekelijkse CKV-lessen die leerlingen van het Mencia de Mendoza Lyceum krijgen bij de Nieuwe Veste. Tijdens deze lessen maken de leerlingen kennis met moderne dans en de mogelijkheden die dans biedt. Ze leren te improviseren en samen te werken. Ter aanvulling hierop nemen ze een kijkje achter de schermen bij ons dansgezelschap.

Een ander voorbeeld is onze samenwerking met het Stedelijk Gymnasium. Jaarlijks verzorgen wij een inspirerende profieldag waarbij de leerlingen een dag uit het leven van een danser volgen. Zij zien zowel een training als een repetitie, en ervaren de kracht van dans tijdens een dansduet.

Geinteresseerd in ons aanbod? Neem contact op met Eva Holtzer.

Eva Holtzer
eva@destilte.nl