nieuws

Wacht ’s Even, een voorstelling voor de allerkleinsten

Op 15 juni om 10:00 presenteert de Stilte de voorstelling Wacht ’s Even in de Kinylzaal van het Chassé Theater. Wacht ’s Even is gemaakt voor kinderen vanaf 0,5 jaar tot en met 3 jaar, hun (groot)ouders, broertjes, zusjes en begeleiders.

In Wacht ’s Even ontvouwt zich een wereld uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur en een kleine piano. Twee personages verdwijnen en verschijnen in een ongerept landschap tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen.

De wonderschone pianomuziek van Jeroen van Vliet maakt het vreemde vertrouwd in een nieuwe omgeving die op ooghoogte van de jonge toeschouwers tot leven komt. In een intieme setting neemt het publiek plaats op kussentjes rondom de dansvloer. De voorstelling duurt 40 minuten en gaat over in een vrij speelmoment in het decor.

Wacht ’s Even is een choreografie van Gertien Bergstra en Femke Somerwil in het kader van het Europese onderzoeksproject MAPPING. In dit onderzoeksproject werkt de Stilte samen met 18 jeugdtheatergezelschappen en festivals uit 17 Europese landen.

1 2 3 4 5 6 7