nieuws

Blogster Milou over de Cultuurnacht

Even voorstellen

Ik ben Milou Simons, 15 jaar en ik woon in Prinsenbeek. Dansen is heel erg belangrijk voor mij. Toen ik vijf jaar was, ben ik begonnen met dansen (ballet) en ik ben er nooit meer mee gestopt. Tegenwoordig doe ik naast ballet ook modern, jazz, spitzen, streetdance en geef ik soms stukjes dansles aan kinderen tussen de vier en de acht jaar. Ik dans nog steeds met net zo veel plezier als toen ik er ooit mee begon.

Ik ontdekte de auditie voor de TalentClass via een poster op school en het leek me meteen al heel gaaf. Je leert op een hele andere manier te dansen dan op je ‘normale’ dansschool. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat je niet altijd op telling hoeft te dansen, maar dat je ook gebruik kunt maken van je ademhaling. Daarnaast is het een super leuke groep en zijn alle docenten heel aardig, wat de lessen natuurlijk nog een stuk leuker maakt.

De dag zelf

Tijdens de Cultuurnacht kun je door heel Breda leuke culturele dingen doen/zien. Ook wij mochten optreden. Om half 6 moesten we aanwezig zijn bij de Stilte. Eerst hebben we gezellig met iedereen pizza gegeten. Daarna hadden we nog tijd om haren en make-up te doen en om toitoitoitjes aan elkaar te geven. Dit zijn kleine (vaak zelfgemaakte) dingetjes om elkaar succes te wensen. Ook moesten we nog een doorloop doen. 

Om half 8 was de eerste voorstelling. Ik had er heel veel zin in, maar was eerlijk gezegd wel een beetje zenuwachtig. Toen ik het podium opliep, zag ik dat het druk was in de zaal, het zat zo goed als vol! Dit maakte het natuurlijk wel extra leuk. Ook de andere vier keren zat de zaal vol. Veel mensen in de zaal hadden rode lampjes met het logo van de Cultuurnacht. Dit zag er vanaf het podium heel mooi uit.

Na iedere voorstelling hadden we het er nog even over hoe het ging en wat we misschien nog konden verbeteren, het kan immers altijd beter natuurlijk. Judith (die met ons de dans heeft gemaakt) had ons ook een aantal keer gefilmd, zodat we onszelf terug konden zien. Ik vond dat deze besprekingen echt een verschil maakte tijdens de andere voorstellingen. Voor mijn gevoel ging het namelijk steeds beter. Je merkte ook dat iedereen steeds meer ontspannen was en relaxter kon dansen, wat (volgens Judith) terug te zien was in de dans.

Ik vond het jammer toen we de laatste voorstelling van de avond deden, om half 12. Ik had nog wel even door willen dansen. Aan de andere kant merkte je wel dat iedereen een beetje moe begon te worden. Gelukkig mogen we volgende week zondag weer, tijdens Festival 39Graden!

Voor iedereen die bij ons is komen kijken: heel erg bedankt namens de hele TalentClass en de rest van de Stilte! We hopen dat jullie het net zo leuk vonden om naar ons te kijken als dat wij het vonden om voor jullie op te treden!

>>> Lees hier de volgende blog van Carmen >>>

20 mei 2021
14 apr 2021
24 mrt 2021
17 mrt 2021
1 2 3 4 5 6 7 8 9