nieuws

De Stilte wederom meest bereisde dansgezelschap van Nederland

Voor de vijfde keer in zes jaar is de Stilte het meest bereisde dansgezelschap van Nederland. In 2015 presenteerde de Stilte 89 voorstellingen en 22 dansduetten op buitenlandse podia in o.a. België, Frankrijk, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Ierland, Luxemburg, Duitsland, China, Polen, Noorwegen en Turkije.

Jaarlijks publiceert Dutch Culture, het centrum voor internationale samenwerking in de kunsten, een analyse van de internationale reikwijdte van Nederlandse kunst en cultuur in het Buitengaatsoverzicht. Buitengaats is de database waarin gegevens van Nederlandse culturele activiteiten in het buitenland in alle kunstdisciplines verzameld worden. In de dans staat de Stilte op de eerste plaats, gevolgd door choreograaf Jan Martens en het Nederlands Danstheater.

Voor het seizoen 2016/2017 staat de teller inmiddels op 120 internationale voorstellingen. In december 2016 staat de 6+ voorstelling Alice als eerste Nederlandse jeugdvoorstelling geprogrammeerd in de Opéra Bastille te Parijs.

25 mrt 2020
16 mrt 2020
1 2 3 4 5 6 7 8