nieuws

Eerste blog TalentClass

Onze eerste blogger is Chantee. Zij vertelt over de les op zaterdag 16 april. 

Even voorstellen
Mijn naam is Chantee America en ik ben 22 jaar oud. Ik woon in Breda en toen ik 4 jaar oud was begon ik al met dansen. Ik begon met streetdance lessen en daarnaast heb ik ook een korte periode balletlessen gevolgd. Op latere leeftijd volgde ik hiphop-, pop- en locking lessen. Na een tijdje volgde ik alleen maar hiphoplessen en ben ik zelfs gestopt met dansen. Ik houd super veel van dansen. Op de BSO waar ik stage loop en tevens werk heb ik een workshop dans gegeven. Via Facebook kwam ik de auditie van de TalentClass tegen. Eerst twijfelde ik of ik mee zou doen, omdat er stond van 15 t/m 22 jaar. Ik ging mezelf verder verdiepen in  de auditie en zag dat je ook gewoon mee kon doen aan de workshops. Dat leek me wel een leuk idee, omdat je les krijgt in verschillende dansstijlen. Ik besloot toch mee te doen aan de auditie en tot mijn verbazing ben ik geselecteerd. Zo ben ik bij de TalentClass terecht gekomen.  

Bij de TalentClass krijgen we elke zaterdag les. Eerst twee technieklessen en daarna krijgen we Danslab. Het traject duurt in totaal iets meer dan een jaar. Binnen dat jaar krijg je jazz, modern, Urban en ballet. Vandaag hebben we eerste drie kwartier modern, gevolgd door Urban. Daarna hebben we twee uur Danslab. Tussendoor hebben we natuurlijk pauze waarin we tot rust komen en daarna weer door kunnen knallen. Je bent van 10:00-14:00 uur lekker aan het dansen. Het is wel keihard werken, maar daar wen je wel aan. 

De dag zelf
We beginnen om 10:00 uur met modern. We zijn vandaag verder gegaan waar we gebleven waren. Elke week krijgen we wat nieuws erbij. We begonnen eerst met simpele  technieken om de basistechniek onder de knie te krijgen. Nu zijn we echt bezig met de grondtechniek en de houding van je armen. Je wordt aangesproken op je houding en dat vind ik zelf heel erg fijn. Zo kan ik mezelf gelijk verbeteren, dingen beter onthouden en meenemen naar volgende week. Met bepaalde dingen heb ik nog wel moeite, omdat ik niet zo lenig ben als anderen. Gelukkig maakt dat bij modern niet zoveel uit. Ik leer nu nieuwe houdingen aan en we krijgen huiswerk mee om lenig te worden en dingen beter te onthouden.

Daarna krijgen we Urban van Cristiano. We begonnen met een kort dansje waarin je jezelf moest laten zien. Het draaide niet om de pasjes, maar om wat je ermee doet en hoe je het uniek overbrengt. Je geeft eigenlijk je eigen swag of draai eraan. Probeer te stralen en laat zien dat je er bent was de boodschap. Je leert jezelf beter kennen als persoon en dat kan je uiten in elke dansstijl.

Vervolgens kregen we Danslab en daar gingen we verder met de 1-2tjes die we hebben aangeleerd en aangepast. In deze les kom je jezelf tegen, ontwikkel je jezelf en leer je dansen met een partner. Daarnaast hebben we nog een eigen dansje gemaakt aan de hand van elkaar aantikken. Je ogen zijn gesloten en je partner tikt je aan, vervolgens maak jij een beweging en zo kwam er een dans tot stand. Aan het eind van de les zijn we begonnen aan de choreografie van Judith van den Ven. We moesten over de grond kruipen en daarin konden verschillende leerlingen hun individuele dans laten zien. 

We krijgen altijd huiswerk mee om het jezelf makkelijker te maken en leniger te worden. Tot nu  toe vind ik het super leuk dat ik hieraan mee kan doen. Het leeftijdsverschil binnen de groep valt  mee en je leert elkaar elke week beter kennen. Bij dans draait het niet om leeftijd, maar om het doel dat je met z’n allen wilt bereiken. Dat doel moeten we samen zien te behalen. Je ontwikkelt jezelf, maar leert ook binnen een groep te werken. Zolang je weet wat jij wilt en wat de groep wilt, gaat het goed. Benieuwd naar de volgende blog? Klik op deze link

01 mrt 2021
04 feb 2021
14 jan 2021
15 dec 2020
1 2 3 4 5 6 7 8