nieuws

Elke dag minimaal drie keer de Stilte tot 2020

Van Heerenveen tot Heerlen en van Wenen tot Caïro: de agenda is vol

De agenda van de Stilte is tot 2020 gevuld met meer dan 275 voorstellingen en 500 dansduetten. Voor het eerst in 25 jaar hanteert het dansgezelschap een boekingsstop. Alleen bestaande aanvragen en bijzondere projecten worden door de Stilte nog behandeld.

Alice. Fotograaf: Hans Gerritsen

 

Van dansduetten op intieme festivals zoals Wonderfeel tot een grote-zalentournee van Alice langs theaters in Nederland en Frankrijk: de Stilte presenteert tot 2020 elke dag minstens drie voorstellingen over de hele wereld. Een voorbeeld: op 21 januari 2019 een dubbele voorstelling van Alice in Den Haag, Overtreffende trap in Roosendaal, 3x3 in Soest en Vliegende Koe in Jakarta, Indonesië.

De nadruk ligt niet alleen op het spelen maar ook op de productie van voorstellingen. Alice gaat op 14 oktober in de Verkadefabriek in première en in december volgt de première van Mankind in het Chassé Theater. Mankind is een avontuurlijk spel van licht en ruimte met op maat gemaakte muziek van Paul van Kemenade en Stevko Busch. Bovendien gaat de Stilte de samenwerking aan met componist Martin Fondse, winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017. 

1 2 3 4 5 6 7