nieuws

Hetpaarddatvliegt opent kindertheaterseizoen Theater de Stilte

Hetpaarddatvliegt uit Eindhoven opent op zondag 9 november het kindertheaterseizoen van Theater de Stilte . Sinds 20 jaar opereert de Stilte als dansgezelschap vanuit Breda over de hele wereld. Echter weten veel mensen niet dat het gezelschap inmiddels ook over een eigen theater beschikt aan de Markendaalseweg 75a. Daar maakt de Stilte dit jaar extra ruimte voor sterke, ontroerende, prikkelende en fantastische kindervoorstellingen van andere gezelschappen. Later als ik dood ben is 9 november te zien om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa op de dag van de voorstelling. Online kaarten bestellen kan hier en telefonisch reserveren kan tijdens kantooruren tot vrijdag 7 november via: 076-5138125.

 Later als ik dood ben, heet de voorstelling die Hetpaarddatvliegt in Theater de Stilte op de planken brengt. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar. Het is een reprise van de ontroerende maar belangwekkende voorstelling die enkele jaren geleden ook te zien was.

Engel gaat dood. Ze heeft een ziekte. In groep 8 heeft de meester gevraagd wie er bij haar op bezoek willen gaan. Koen en Klaar steken hun hand op. Drie kinderen op de vooravond van een grote verandering in hun leven: Engel die dood gaat, Klaar en Koen die blijven leven en ieder naar een andere brugklas zullen gaan. Zonder Engel. De voorstelling gaat over de dood en daarna. Over doodgaan en over afscheid nemen. Over de vragen die de dood oproept. Over wat er niet gezegd mag worden. Over wat het ergste is: een dooie cavia of een dooie buurvrouw. Maar vooral gaat de voorstelling over blijven leven.

 Het Eindhovense Hetpaarddatvliegt is een eigenzinnig collectief van de makers en spelers Reem Wittenbols, Annemiek Nienhuis en Loek Beckers. Met als uitgangspunt schurende onderwerpen maken ze montagevoorstellingen waarin realisme en fantasie zich naadloos verbinden.

 

 

 

04 apr 2019
1 2 3 4 5 6 7 8 9