nieuws

Europese subsidie voor vijfjarig project Mapping, dans voor de allerkleinsten, gehonoreerd!

Binnen Small Size, een samenwerkingsverband met zeventien andere op jeugd gerichte theaters, instituten en artiesten uit Europa gaat de Stilte de komende vijf jaar dans voor de allerkleinsten ontwikkelen. Het project heet Mapping en onderzoekt de voorwaarden die nodig zijn voor het maken van een voorstelling voor deze jonge doelgroep.

Jan Baanstra, zakelijk leider de Stilte: “We zijn blij dat we dit unieke project gaan realiseren. Er is nog weinig dansaanbod voor deze leeftijdsgroep in Nederland. We gaan de komende vijf jaar intensief samenwerken met partners uit Europa die al produceren voor deze doelgroep. Zo vergroten we de diversiteit van het Nederlandse Danslandschap, dankzij structureel budget vanuit de Europese commissie.” Van de 91 aanvragen werden er 17 toegekend.

Het project bestaat uit een zogeheten Map of Aesthetics, een intensief onderzoek naar de leeftijdsgroep. De Stilte richt zich hierbij op de allerkleinsten.

Ook coproduceert de Stilte een voorstelling met één van de andere Europese partners. Er zullen in totaal 16 coproducties en 19 live festivals worden georganiseerd. De samenwerking mondt uit in een groot eindevent in 2022.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en mis niets van dit bijzondere samenwerkingstraject. 

1 2 3 4 5 6 7