nieuws

Première internationale coproductie van de Stilte in Wenen

Op 13 maart gaat de dansvoorstelling Monkey Dreams in première in jeugdtheaterhuis Dschungel Wien. De productie is het resultaat van een internationale samenwerking tussen Dschungel Wien, het Zwitserse danserscollectief T42dance en de Stilte. Monkey Dreams is 25 keer te zien in onder andere Wenen, Bern, Genève en Breda. In oktober staan twee schoolvoorstellingen en een openbare voorstelling gepland in Theater de Stilte.

Choreografen Jack Timmermans (de Stilte), Corinne Eckenstein (Dschungel Wien) en Félix Duméril (T42) maken Monkey Dreams als een dansestafette: iedere choreograaf gaat verder waar de ander is gebleven. Elk gezelschap levert ook een danser voor de voorstelling: Misato Inoue van T42, Viviana Fabiano van de Stilte en Rino Indionno van Dschungel.

Monkey Dreams

Wanneer is een spontane actie ‘gek’? En wanneer noemen we het ‘creatief’? Alles hoort te gaan volgens plan. Zo weinig mogelijk ophef en geen verrassingen, alsjeblieft. Maar in Monkey Dreams gaat het helemaal anders: vanuit het niets komen drie figuren terecht in een onbekende wereld. En dat is slechts het begin.

De drie karakters lijken een beetje gek en onvoorspelbaar. Samen creëren ze hun eigen spel, taal en rituelen. Zo wijzen ze bijvoorbeeld een leider aan die door niemand gevolgd wordt. 

Monkey Dreams is een reis door de verbeelding. In verschillende werelden kunnen vreemden vrienden worden zonder dat ze dezelfde taal spreken. 

Dansgezelschap de Stilte

Dansgezelschap de Stilte richt zich speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen en danst honderden voorstellingen per jaar. Sinds de oprichting in 1994 groeide het gezelschap uit tot de best bezochte jeugdtheaterproducent van Nederland. Meerdere keren is de Stilte uitgeroepen tot het meest internationaal bereisde dansgezelschap van het land. De Stilte wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen.

Dschungel Wien

Dschungel Wien is een theater dat kunst en cultuur biedt voor een jong publiek. Het theater is in 2003 opgericht door de stad Wenen en bevindt zich in het hart van het Museumkwartier. Met meer dan 600 voorstellingen per seizoen is er een breed aanbod dat zich richt op artistieke kwaliteit. Dschungel huist premières en reprises van Oostenrijkse en internationale producties en coproducties, alsook het internationale jeugddansfestival Szene Bunte Wähne.

T42dance

Danserscollectief T42 is opgericht door choreografen Misato Inoue en Félix Duméril en combineert moderne dans met fysiek theater en presenteert stukken op podia over de hele wereld. T42 zoekt regelmatig de samenwerking met internationaal befaamde artiesten uit verschillende disciplines.

1 2 3 4 5 6 7