nieuws

Voorbereidingen voor de Cultuurnacht Breda zijn in volle gang

De TalentClass van de Stilte is druk bezig met hun voorstelling voor de Cultuurnacht Breda. Sofie vertelt hier meer over in haar blog.

Even voorstellen
Mijn naam is Sofie Dekkers, 16 jaar oud  en ik woon in Rijsbergen. Ik  dans al ongeveer vanaf mijn zesde. Vroeger heb ik op jazz gezeten bij Judith (zij is nu een van onze dansdocenten bij de Stilte). Door Judith ben ik eigenlijk begonnen met de TalentClass. We kregen een mailtje of we auditie wilde doen. Mij leek het heel erg leuk, omdat ik eigenlijk wel wat meer wilde doen met dans. We werken naar de Cultuurnacht Breda toe. Onderling is het heel erg gezellig met de groep; we zijn erg hecht en leren veel van elkaar.

De dag zelf
Vandaag kregen we de eerste twee uur moderne les van Jenia.  Ik vind modern een van de leukste dansstijlen. Jenia geeft heel fijn les; ze leert ons veel om met je lichaam en je mind bezig te zijn.  Na modern hadden we pauze en dan kunnen we even lachen, gieren en brullen. Daarna gaan we er weer met volle bak tegenaan.

Na de pauze hadden we Danslab van Judith. Wij  gingen aan de slag met onze stuk voor de Cultuurnacht. Het is een erg leuk stuk. Bij Danslab bestaan de stukken uit onze eigen inspiratie en die van Judith. We leren hoe we zelf een choreografie kunnen maken en hoe we er emotie aan toe kunnen voegen. Jenia bleef vandaag bij ons kijken en zij hielp ons verder met bepaalde stukken. Ondertussen zijn we al klaar met het stuk; het is nu vooral goed cleanen en blijven herhalen. We hebben nog twee dagen les voor de uitvoering.  

Juni 2017 is het traject van de TalentClass afgerond. Ik vind dit jammer, want het is onwijs leuk om met iedereen samen te werken. Het is zo fijn dat de groep hecht is, dat had ik van te voren niet gedacht. Omdat het allemaal zo goed klikt is het ook fijner om te dansen en samen te werken.

Benieuwd naar de volgende blog? Klik dan hier.

20 mei 2021
14 apr 2021
24 mrt 2021
17 mrt 2021
1 2 3 4 5 6 7 8 9